Arvid 6 månader <3

I förmiddags var vi iväg till BVC på Arvids 6-månaderskontroll vilket också var ett läkarbesök - nästa gång blir det ett hembesök vid 8-månaders ålder. Allt gick jättebra och Arvid har nu växt till sig till 70,6 cm och väger nu 8825 gram!
 
 
Under den här månaden började vi med smakportioner på riktigt - lagat olika puréer och börjat med olika maträtter. Nu äter han ungefär halva portioner och jag fortsätter att amma honom och det kommer jag göra så länge det känns bra för oss. I början var han ganska skeptisk och spottade ut det mesta men det gick snabbt bättre. Något han tycker mycket om är grönsaker så som broccoli eller suga på en gurkbit, maträtter och mosad banan! Mosad banan och advokado var typ det enda Michelle vägrade äta, haha! Något han inte alls tycker om är bärpuréer och gröt. Har provat två olika gröter och han vägrar båda två. Välling har han också vägrat.. Svårt det där med frukost då vi tycker att gröt är en jättebra frukost till barnen tillsammans med någon fruktpuré som bebismat och annars toppad med någon barnmusli eller frukt och bär när de blir lite större. Har ni tips på annan frukost? :) Smörgås funkar ju inte riktigt än liksom..
 
 
Andra framsteg i utvecklingen är att han vänder sig väldigt bra till både mage och rygg och han försöker kravla/åla sig fram. Han kommer lite framåt men blir mest frustrerad över att det inte går som han vill. Men han kommer åt sidan och bakåt väldigt bra så på något sätt kommer han ändå framåt, haha! Han försöker även komma upp i krypposition men lyckas inte riktigt - Antingen är rumpan uppe och magen nere eller också står han upp med armarna och har rumpan nere. Men snart tror jag det kommer!
Man kan släppa honom ståendes mot möbler en kort stund och han står alldeles själv och han kan även sitta utan stöd korta stunder. Sen vet jag inte om det är balansen som inte riktigt är där än eller om han blir uttråkad och vill luta sig för att ta något i närheten :)
 
 
Han har bra fingermotorik och jobbar mycket med fingrarna och kan flytta leksaker över från ena handen till den andra utan problem - vilket underlättar mycket vid påklädning då han brukar få ha något från skötbordet att pyssla med för att inte rulla över på mage.
 
Han älskar att "tappa" saker på golvet för att jag ska ta upp det och vid samma stund som jag tar upp det och har huvudet vid hans höjd ska han alltid ta tag i mitt hår och dra,dra och dra.. har blivit rätt flintis vid hårfästet på högra sidan igen - det som precis börjat få längd efter att Michelle drog bort det som liten! 
 
Man märker att det är mycket som händer då han sover sämre än vanligt. Han vaknar många gånger på nätterna och vill oftast ha närhet för att somna om. Men han vill inte ligga still utan man ska upp och vagga honom.. annars är det nästintill omöjligt att få honom att somna om! Vi lägger oftast barnen någonstans mellan 19-20 och Arvid brukar vakna runt 5.30 för mat och inte vilja somna om. Ibland har man turen att han somnar om till kl 7 men det är inte många gånger det händer.. Michelle brukar också vakna någonstans mellan 6 och 7.
 
Han jollrar och skrattar mycket - skrattet låter precis som Michelle när hon var liten och de känns fortfarande väldigt lika även om de även har sitt egna också! I slutet av månaden har ljuden låtit som "mämää" och ibland "mamaa" när han börjar bli missnöjd över något. Han har ju inte kontroll över det men det är ändå mysigt att höra! :) Ett annat ljud som kommer mycket är "brrrr" vilket har hållt på ganska länge. Iband kan han även "samtala" längre när man pratar med honom - sååå mysigt! <3
 
Personen Arvid skrattar mest med är Michelle och de tycker om varann så himla mycket och det är verkligen så fint att se! Även irritationen hos Michelle när Arvid kommer fram och ska dra i hennes kläder, dra bort en strumpa för att smaka på hennes fot, suga på hennes knän.. haha, såna saker är också hur mysiga som helst att se! <3 Hon klättar ofta upp i spjälsängen och bäddar ner sig tillsammans med honom och kramas och pussas mycket. Hon blir jätteglad när han har vaknat från en sovstund.
Gällande hans sovstunder blir det oftast en stund på förmiddagen och efter lunch och ibland en kort stund på eftermiddagen. Några gånger har det blivit ett par timmar efter lunch bara och det tycker jag mest om! Michelle började också ganska tidigt att bara ha en sovstund under dagen och det är så mycket skönare än med flera korta.
 
 
Michelle utvecklas hon också så himla himla mycket nu! Hon pratar mer och mer och upprepar mycket av vad vi säger. Man blir alltid lika förvånad och stolt när nya ord kommer! Som ikväll när vi la henne.. Jag hade lagt Arvid och gick förbi Michelles rum där M nästan låg och sov och Michelle satt spikrakt upp och bläddrade och "läste" i boken. Jag satte mig på golvet bredvid och Michelle klättrade snart över till mig på golvet och vi tre prata och myste. Sen började M nästan somna igen och Michelle tittade på honom och sen på mig och sa "sooover" och tog fingret framför munnen "Sssch". Det var så himla himla sött! 
Mer om hennes utveckling kommer jag skriva om nästa månad då hon blir 2 år! Åååh, förstår inte vart tiden tar vägen! <3
 
 
RSS 2.0