Arvid 2 månader <3

 
Hur kan tiden egentligen gå så himla fort?
 
Idag blev Arvid redan 2 månader och som han växer! Vi var på BVC i måndags och då mätte han 60,8 cm, vägde 6035 gram och huvudet mätte fortfarande 40 cm. Jag frågade om Arvid var större än genomsnittet och det är han.. han ligger två kurvor över på vikten och en kurva över på längden. När Michelle nästan var 2 månader vägde hon 4720 g och var 57 cm. Att det kan vara sån skillnad!
 
Även om 2 månader har gått fort så är det ändå en ganska kort tid och vi har lärt känna vår bebis väldigt bra nu! Han ler, skrattar och pratar en hel del och han är mer och mer vaken! Han sitter ganska bra upprätt i knät och vända på sig kan han. Han var bara 5 veckor när han vände sig från mage till rygg första gången och rygg till mage var han 7 veckor. Han verkar ha ganska bra kontroll över från mage till rygg men åt andra hållet tar nog lite längre tid :)
I helgen så vid 8 veckors ålder greppande han tag i en leksak ordentligt! Han har dragit länge i mitt hår men det är ju ganska lättillgängligt ;)
Han älskar babygymmet och han sitter bra och nöjt i sittern medan vi äter. Han har en sån som gungar åt sidan och spelar musik - rekommenderas! :)
Michelle ville i princip aldrig sova själv i spjälsängen när hon var liten. Arvid sover jättebra i vaggan/moseskorgen på gungstativ och kan sova många timmar i sträck! Han var nog 6 veckor när han sov 10 h i sträck en dag! Klockan var runt 18 när han somnade och han vaknade för blöjbyte och mat 4.15. Efter det kunde han somna om igen :) Jag började förstå varför min mens R E D A N kommit tillbaka exakt på dagen när Arvid blev 6 veckor.. Hade ju hoppats på att slippa den lite längre! Men det är ju inte säkert det fortsätter komma ändå, får se helt enkelt. Men ja, skydd är ju att föredra! Vet inte om jag skulle vilja ha en till pseudotvilling även om jag faktiskt skulle rekommendera att ha tätt mellan barnen. Finns ju för- och nackdelar med allt :)
 
Michelle myser gärna med lillebror och vill gärna försöka ta upp och hålla honom! Dock får hon ju självklart inte det själv.. Men redan från start har vi lagt honom i knät på henne eller på hennes arm när hon ligger ner och liknande och det tycker hon är jättemysigt! Nu när Arvid gör mer och mer ljud också tycker Michelle det är jätteroligt! Hon skrattar och pratar tillbaka till honom :) Å redan från början har hon sagt "lillebo" till honom - kommer nog från att jag pratade mycket om honom till henne när han låg i magen :)
Michelle är också väldigt snäll och klappar på honom när han gråter och försöker ge honom hans nappar - hon vet faktiskt redan vilka som är vems! Dock tar han dem inte riktigt så då kan hon ge upp och ta den själv i stället..
När Arvid ligger i babygymmet kommer Michelle ofta och lägger sig bredvid och då blir Arvid jätteglad! Han tycker verkligen om att ha sin syster hos sig :) Det är sån skillnad på många sätt att ha två barn i stället för ett.. kärleken mellan dem är det absolut bästa och det finaste att se. <3Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0