Lek i nya sandlådan :)

Tar mig en kort välförtjänt paus o tänkte titta in här o säga hej :) 
 
Martin är i väg hos barnens farmor - imorgon hade det varit farfars födelsedag.. <3
Vi hade också velat följa med men jag och Michelle är genomförkylda! Usch en sån tråkig hosta och snuva vi båda har. Martin börjar också så smått få det. Håller tummarna på att Arvid slipper. 
 
Medan Arvid sov i sin moseskorg på altanen passade jag och Michelle på att leka lite i sandlådan som vi precis införskaffat. Leksakerna och klänningen fick hon av mormor förra helgen :) 
 
 
Har lite svårt det där med att leka med Michelle ute när Arvid sover.. Är rädd att inte höra när han vaknar. Nu kan jag ändå ha honom i närheten i moseskorgen men snart är det väl dags att byta ut den till en spjälsäng. Så har funderat lite på en babyvakt. Har ni några erfarenheter av en sån? :) 

Arvid 2 månader <3

 
Hur kan tiden egentligen gå så himla fort?
 
Idag blev Arvid redan 2 månader och som han växer! Vi var på BVC i måndags och då mätte han 60,8 cm, vägde 6035 gram och huvudet mätte fortfarande 40 cm. Jag frågade om Arvid var större än genomsnittet och det är han.. han ligger två kurvor över på vikten och en kurva över på längden. När Michelle nästan var 2 månader vägde hon 4720 g och var 57 cm. Att det kan vara sån skillnad!
 
Även om 2 månader har gått fort så är det ändå en ganska kort tid och vi har lärt känna vår bebis väldigt bra nu! Han ler, skrattar och pratar en hel del och han är mer och mer vaken! Han sitter ganska bra upprätt i knät och vända på sig kan han. Han var bara 5 veckor när han vände sig från mage till rygg första gången och rygg till mage var han 7 veckor. Han verkar ha ganska bra kontroll över från mage till rygg men åt andra hållet tar nog lite längre tid :)
I helgen så vid 8 veckors ålder greppande han tag i en leksak ordentligt! Han har dragit länge i mitt hår men det är ju ganska lättillgängligt ;)
Han älskar babygymmet och han sitter bra och nöjt i sittern medan vi äter. Han har en sån som gungar åt sidan och spelar musik - rekommenderas! :)
Michelle ville i princip aldrig sova själv i spjälsängen när hon var liten. Arvid sover jättebra i vaggan/moseskorgen på gungstativ och kan sova många timmar i sträck! Han var nog 6 veckor när han sov 10 h i sträck en dag! Klockan var runt 18 när han somnade och han vaknade för blöjbyte och mat 4.15. Efter det kunde han somna om igen :) Jag började förstå varför min mens R E D A N kommit tillbaka exakt på dagen när Arvid blev 6 veckor.. Hade ju hoppats på att slippa den lite längre! Men det är ju inte säkert det fortsätter komma ändå, får se helt enkelt. Men ja, skydd är ju att föredra! Vet inte om jag skulle vilja ha en till pseudotvilling även om jag faktiskt skulle rekommendera att ha tätt mellan barnen. Finns ju för- och nackdelar med allt :)
 
Michelle myser gärna med lillebror och vill gärna försöka ta upp och hålla honom! Dock får hon ju självklart inte det själv.. Men redan från start har vi lagt honom i knät på henne eller på hennes arm när hon ligger ner och liknande och det tycker hon är jättemysigt! Nu när Arvid gör mer och mer ljud också tycker Michelle det är jätteroligt! Hon skrattar och pratar tillbaka till honom :) Å redan från början har hon sagt "lillebo" till honom - kommer nog från att jag pratade mycket om honom till henne när han låg i magen :)
Michelle är också väldigt snäll och klappar på honom när han gråter och försöker ge honom hans nappar - hon vet faktiskt redan vilka som är vems! Dock tar han dem inte riktigt så då kan hon ge upp och ta den själv i stället..
När Arvid ligger i babygymmet kommer Michelle ofta och lägger sig bredvid och då blir Arvid jätteglad! Han tycker verkligen om att ha sin syster hos sig :) Det är sån skillnad på många sätt att ha två barn i stället för ett.. kärleken mellan dem är det absolut bästa och det finaste att se. <3

Egentid

 
Min lilla älskling <3
 
Jag har inte haft någon egentid på jag vet inte hur länge! Martin har väl varit iväg någon gång med Michelle till affären och sen hon föddes har jag haft kanske max 3 h själv då M varit iväg till skogen med Michelle. Började helt plötsligt känna mig ganska nere och allt blev bara för mycket. Så Martin var snäll och ändrade sina dagar lite och varit hemma sen i måndags. Imorgon och på fredag ska han jobba igen.
Idag åkte de iväg till barnens farmormor och deras farmor kom över också. Å jag har fått vara hemma själv några timmar, hur skönt?
 
Jag älskar mina barn över allt annat men jag behövde verkligen ny kraft och jag hoppas jag har fått det nu. De har varit borta sen ungefär 14.00 och kommer alldeles snart hem och en pizzabaguette ligger och väntar på mig i ugnen - får se hur det smakar :)
 
Det första jag gjorde var att ta ett fotbad, fila och fixa iordning dem. Så efterlängtat! Sen har jag städat och plockat, fotat lite kläder som ska säljas, tvättat, målat lite o lite sånt. Tog en thé och lite jordgubbar framför Days också så lite har jag kopplat av med! Men mest varit igång överallt vilket jag äbehöver! Jag måste verkligen vara igång hela tiden - tycker inte alls om att sitta still.. Det är det som gör det jobbigast med all amning.
 
En granne var förbi och hälsade oss välkomna med en fin bukett blommor! Det är ju nu man börjar se varann mer när vädret börjar bli fint. Jättegulligt av henne! Dock kände jag mig lite sådär... haha! Inte ofta jag inte är fixad men idag hade jag bara slängt upp håret i en knut, osminkad och småvarm av allt springade och jag funderade på om jag skulle smita och strunta i att öppna.. men ändrade mig när jag insåg att hon säkert sett mig springa runt i huset och antagligen hörde hög musik. Haha! Glad att jag vågade öppna trots hur jag än såg ut ;)
 
Hur skönt den här egentiden varit så började jag redan sakna mina små efter en timme och jag är så glad över att de snart snart snart är hemma! <3
 
 
Michelle - 2 månader <3
RSS 2.0