Vecka 39 <3

 
Vecka 39 <3 Bilder på magen från 38+2 (v 39)
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu cirka 50 cm, och det väger cirka 3,2 kg i början av veckan och cirka 3,37 kg vid veckans slut. Barnet omges nu av ca 1 liter fostervatten. Fostervattnet nybildas kontinuerligt. Även om barnet har det lite trångt där inne ska den blivande mamman känna rörelse/liv i magen varje dag. Annars är det väldigt viktigt att ni omgående kontaktar sjukvården. Lita på din instinkt.
 
Mamma: Kroppen gör sig redo för att föda barn. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt de sista veckorna före förlossningen. Om du känner oro över något så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.
 
Egna tankar om föregående vecka: Det börjar bli ganska tröttsamt att vara gravid.. jag kan varken sitta länge - då trycks det så mycket uppåt och det gör ganska ont. Om jag går bråkar ljumskarna och om jag ligger ner får jag halsbränna.. Börjar längta mycket tills det här är över!
Samtidigt är det himlans mysigt att vara gravid och när man är höggravid tycker jag att magen är som finast.. Dessutom kanske detta är sista gången jag får vara gravid? Det vet man ju aldrig. Även om vår dröm är tre gemensamma barn så får vi ju känna hur det känns med två först. Å sen vet man ju aldrig.. man kan aldrig ta för givet att det går och vi ska vara väldigt tacksamma att vi snart får vårt andra lilla mirakel <3
 
I torsdags var vi på MVC - finns ett eget inlägg om det.
 
Annars mår jag ungefär samma som förut - ljumskar som bråkar, halsbränna då och då - mest när jag ligger ner men också ibland när jag sitter lågt som i soffan exempelvis, trött, stressad men också glad och förväntansfull. Jag längtar verkligen massor tills vi får träffa lillebror och se vad han är för en! Hur han är och hur han ser ut - kommer han vara lik sin storasyster? Hur lång kommer han vara och hur mycket kommer han väga? Det är så mycket funderingar och det känns så spännande nu när det är så pass nära! 
 
Viktuppgång från start: 10 kg
Viktupp/nedgång från förra veckan: 0 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0