Vecka 38 <3

 
Vecka 38 <3 Bilder på magen från 37+4 (v 38)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 48 cm långt, och väger cirka 3 kg i början av veckan och cirka 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färgigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna nedåt så erbjuds ofta ett yttre vändningsförsök.
 
Mamma: Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk(colostrum) och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två till tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är speciellt anpassad efter det nyfödda barnets behov, den ger ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar.
 
Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över. Se till att få tid för dig själv - sov eller vila så ofta du kan. Lyssna gärna på avslappningsövningar, då avslappning både kan underlätta att somna in och hjälpa dig under din förlossning.
Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter dig för snabbt på en stol. Du kan även få en ökad mängd mjölkig flytning.
 
Egna tankar om föregående vecka: I början av veckan gick slemproppen i några omgångar och jag läste om att den oftast gör det ett par dagar innan förlossningen startar så jag blev lite orolig för det. Det är ju ingen fara om det skulle göra det nu men jag känner mig inte redo än.. Som tur är har den inte startat än och slemproppen kan även gå om den blivit skadad för att sedan skapa en ny.
Kan vara lite svårt att vara helt säker om det verkligen var slemproppen men jag är relativt säker. Med Michelle märkte jag däremot inte alls av den.
 
Det börjar bli ganska tungt.. mest på natten när jag vill vända på mig och jag måste då hålla i magen. Om jag inte gör det känns det väldigt obehagligt och gör lite småont och det känns även som att lillebror måste lägga sig tillrätta när jag vänder på mig. 
Det börjar även bli svårt att få på mig skorna, magen är så i vägen då ;)
 
På natten behöver jag oftast kissa 2 gånger.
 
Jag har nästan packat klart BB-väskan och Michelles "mormor-väska". Lite kläder kvar till Michelle, mig och Martin bara. Skönt!
 
Jag har sammandragningar nästan varje dag.
 
Nionde mars ska vi till barnmorskan i Mjölby igen. Har känt att vi varit på väldigt lite kontroller under den här graviditeten! Oftast har man ju fler och tätare med första barnet men så här lite som det varit den här gången känns egentligen inte så bra.. Visst känner jag att det är bra med lillebror men jag har varit och är extremt trött. Hade ju varit skönt att få ta lite kontroller på mig också. Speciellt när jag har så pass lågt blodtryck och järnvärde som jag har. Har iaf tagit saken lite i egna händer och börjat ta järntabletter varje dag i stället för varannan.. får hoppas det blir något bättre för det är jättejobbigt att känna sig såhär trött som jag gör.
 
Ljumskarna fortsätter bråka och det blir bara värre. Jättejobbigt det också :/ Känner verkligen att jag haft mycket att klaga över den här graviditeten.. Med Michelle mådde jag så mycket bättre! 
 
Viktuppgång från start: 10 kg
Viktuppgång från förra veckan: 1 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0