Två, te, fya, fem

Ja, ni läste rätt i rubriken.. min lilla snutt räknar till fem. REDAN!
 
Igår morse låg Michelle kvar i sängen och myste med sin pappa och jag var i badrummet bredvid och fixade i ordning mig innan frukost och öppna förskolan. Då tyckte jag att jag hörde att hon satt och räknade till fem men jag kände att det var OMÖJLIGT. Så hon sitter säkert med telefonen och tittar på något barnprogram där de räknar tänkte jag. När jag var klar såg jag att M fortfarande låg och halvsov och jag och Michelle gick ner för frukost och sen tänkte jag inte mer på det.
 
På öppna satt Michelle och lekte med en annan flicka som är några månader yngre. De hade rivit ut några lådor med plast/gummidjur och ett stort pussel. Den andra flickans mamma J hade satts sig hos dem och vi andra föräldrarna var bara några meter ifrån och pratade. Tog inte lång tid till mamma J sa "Kan Michelle räkna?". Jag var självklart tvungen att gå dit och höra själv och fick då höra hur hon tog de olika pusselbitarna i lådan och sa "en, två, två, två.." Sen började hon med "en, två, två, två, tre". Någon gång kom fyra också.
När vi sen var hemma tog det inte lång tid tills jag fick höra henne räkna till fem! 
 
 
Idag till frukost lät det ungefär såhär "två, te, fya, fem".
Jag till Martin: Men varför hoppar hon ofta över "en"?
Michelle: "två, te, fem".
Jag: "Haha, men nu hoppade du ju över fyra".
Michelle: "Fya, två, te.."
 
Vi båda skrattade och M kommenterade att hon fuskade.. Tror nog vi kommer ha kul med det här ett tag framöver ;) Å jag är framförallt chockad och impad över hur hon snappar upp saker - eller hur barn i allmänhet gör det. Superhäftigt :)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0