Rutinmässigt barnmorskebesök 6 - v 40 (39+5)

 
På torsdagen förra veckan kl 10.45 - ungefär 12 timmar innan mina värkar började. Däremot var jag inte säker på om det var värkar eller bara sammandragningar som jag haft hela veckan.. - var vi på vårt sista barnmorskebesök. Det visste vi ju inte då men så blev det!
 
Vi gick igenom det vanliga - pratade lite om hur jag mådde, tog blodtryck, mätte magen och lyssnade på lillebrors hjärtljud. Michelle satt bredvid mig under undersökningen i stället för hos pappa som hon brukar. Hon satt och såg väldigt glad ut :)
 
Allt såg bra ut och detta var våra värden:
Vikt: 2 kg mer än förra barnmorskebesöket vilket var i v 38 (37+5)
Blodtryck: 115/70
Symfys-Fundus: 36 cm
Hjärtslag: 156
 
Vi bokade in ett efterbesök och pratade lite om nästa tid som skulle ha varit igår. Jag frågade om vi då skulle göra en hinnesvepning och det skulle vi. Men annars pratade hon mest om att vi inte skulle ses något mer och att nästa gång skulle bli på efterkontrollen i juni. Jag tyckte det var lite konstigt att hon verkade så säker på det - Michelle föddes ju ändå 6 dagar efter bf - och alla graviditeter är ju olika. Jag hade ställt in mig på att det skulle ta 2 veckor till. Haha! Men så rätt hon hade så blev det ju ingen mer koll. 
 
Jag är ändå glad att denna kollen gjordes då hon lät Martin känna på huvudet också - det var mysigt :)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0