BVC med Arvid

 
Idag blev det ett besök på BVC för vägning, mätning och vaccination på Arvid. Han är ju redan 3 månader!
Som jag visste har han vuxit en hel del.. väldigt spännande att se hur mycket tyckte jag! Han väger nu 7135 gram, är 63,8 cm lång och huvudet mätte 42,3 cm. Helt otroligt!
När Michelle var 3 månader var hon 60 cm och vägde 5475 gram. Det är verkligen sån skillnad! Nu börjar man se mer olikheter mellan dem också även om de fortfarande är väldigt syskonlika. I början var ju Arvid som en kopia av bebis-Michelle. Som tex verkar det som att Arvid kommer bli mörkhårig. Det han tappat på huvudet har börjat växa ut mörkt. Kom som en ganska stor chock från mig då jag var helt säker på att M och jag skulle få ljusa barn då vi båda var det som små. Måste komma från morfar eller farfar som båda var mörka innan de blev grå :)
 
Vaccinationen gick helt okej - han skrek en del men lugnade sig ganska snart. Första gången Michelle tog en vaccination skrek hon lite men lugnade sig väldigt snabbt och resten av gångerna har hon knappt reagerat. Speciellt senaste gången - hon sa inte ett ljud och tyckte i stället att det var kul att leka med plåstrena efteråt - hon är verkligen hur duktig som helst med sprutor!
Arvid har haft en del ont i benen och skrikit i timmar - dock har han lite smått kolik emellanåt.. vet inte om jag vill kalla det kolik men snarligt. Har varit så en hel del men tyckte det hade blivit bättre men igår börjades det igen.. jättejobbigt när det är så. Speciellt när jag har en till att ta hand om.
Nu sover han nere i moseskorgen där nere med pappa vid sidan om iaf och jag hoppas det blir bättre imorgon.
 
Sen pratade vi lite om hans mage.. det var antagligen därför han skrek massvis igår. Han är en sån som inte gör nummer 2 så ofta.. senast tog det 12 dagar och gången innan dess tog det 8 dagar. Innan det har det varit ungefär en gång i veckan. Nu är han inne på 12e dagen och imorgon blir det 13.. ska ringa VC på fredag om det inte kommit något tills dess.
Vi har provat magdroppar och trodde att det hjälpte i början men inte så det skippar vi just nu. Han har helt enkelt bestämt sig för att det räcker att göra det så sällan enligt vår BVC-sköterska. Å vad jag har läst är det så med vissa bebisar och ammar man är det helt normalt att det kan ta 14 dagar. De säger att tar det så lång tid behöver de helt enkelt inte göra något då de tar upp näringen i mjölken så pass bra - Å det verkar han verkligen göra!
Nog om det, jag hoppas iaf att det snart kommer en liten överraskning i blöjan ;) 
 
Annars då - Arvid vände på sig väldigt tidigt men nu börjar han göra det mer kontrollerat. Han kommer inte riktigt runt med armarna bra men nästan! Han har börjat intressera sig för leksaker och greppar allt mer och ler, skrattar och jollrar mycket - så mysigt! Å det är väldigt mysigt hur Michelle härmar hans ljud och pratar med honom. Hon vill också gärna och ofta bära/hålla honom. Då håller vi honom mot henne så får de kramas. Pussa på honom gör hon gärna också. <3
Å är han ledsen kommer hon och försöker trösta honom och ibland hjälper det att han bara ser henne! Det är verkligen så fint att se! Sån syskonkärlek <3
 
 
Min sommarfina Michelle <3Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0