Altandörren

Igår kväll körde jag det sista lagret på dörren - och det blev ju så mycket bättre!
 
 
 
Målade 5 lager på tapeten och på dörren fick jag spackla lite efter persiennen som togs bort, slipa lite och sen räckte det med 2 lager. Stör mig lite på att mönstret på tapetet stack ut så får se om jag fixar till det på nåt sätt sen.. Men blev iaf hur nöjd som helst. Helt klart en förbättring!
 
Är väldigt sugen på att börja fixa här nere med och vet precis vilken tapet jag vill ha. I detta "mellanrum" som ligger mellan vardagsrummet och matsalen är ett perfekt rum att våga ha mönstrat i hela då det är litet och väldigt öppet. Där vill jag ha tapeten som vi valde mellan till vårt sovrum - kommer ni ihåg? Det är den vänstra jag kan tänka mig i detta rum - med blommor och fjärilar :) 
Vardagsrummet och matsalen får bli enkelt vitt. Men här nere är också från grunden skulle jag tro.. Vi måste åtminstone riva ner taket och sätta upp nya lister. Vet inte om det räcker att ta ner tapeten eller om vi måste fixa nytt underlag också. Så det får jag helt enkelt vänta med tills övervåningen blir klar! Gaah!

Massvis med projekt!

Alltså, jag vet inte hur mycket projekt jag har!
Arvids rum har jag grundmålat och någon kväll i veckan vill jag måla en del av rummet ljusblå - resten väntar jag med tills väggen har satts upp så det inte blir någon ful kant med det blå.
Sen skulle jag ta tag i balkongdörren i vårt sovrum där det just nu sitter en tapet på men märkte att den måste tas bort så det väntade jag med då och började måla på altandörren som också har en tapet på sig. Nu har jag bestämt mig för att fixa iordning hela dörren. Dessutom kände jag att sängborden skulle målas ett par lager till så de blir vit-vita och inte så att trät syndes något igenom.
När jag i söndags var inne i mitt målande ville jag ta tag i insidan på ytterdörren också men M tyckte att det fick räcka för den dagen.. Så igår när båda barnen sov började jag på den med.
 
 
Börjar jag kan han ju inte säga nej tänkte jag ;)
 
Ikväll tänkte jag måla på altandörren - har både spacklat lite och slipat men den måste ju stå öppen så det får bli imorgon om jag får någon tid på dagen. Ytterdörren fick sig också lite spackel där en hund gjort massa fula märken sen innan. Egentligen borde vi byta ut hela dörren men just nu har vi massa annat att lägga pengar på så med lite färg och spackel kan man komma rätt långt med! :)
 
Annat jag är sugen på att fixa är att spraymåla en hel del inredningsprylar som ljuslyktor, väggljusstakar, galgar till Arvid som ska inköpas. Måla om lite andra möbler så som en bänk, sekretären samt en stor Hemnes-byrå. Vill hitta något bra snöre/rep till Arvids luftballongslampa, plantera om lite blommor, bli klar med barnens hand- och fotavtryck. Har såna från Panduro men måste ha hjälp med slipningen från M då jag har problem med handlederna och klarar inte av att slipa så mycket.. tar världens tid!
 
Men hur hinner man egentligen - nu är klockan snart 00 och fortsätter det som det har börjar min dag ungefär vid 5.30 med en liten Arvid som vill äta och inte sova mer.. För att sen gå upp med Michelle vid 7.30 och Arvid som somnar om runt 9-tiden.. Det är en stor fördel med sitt första barn! Även om de kanske vaknar tidigt har man iaf tid att sova en liten stund till om man vill när hen sover. Det har man inte när man har fler barn och speciellt inte med två små! Skulle man ha några år emellan skulle man ju kunna sätta på en film eller liknande och förklara att man går och vilar en stund om man skulle behöva. Det finns inte nu. Så kaffe har blivit en livräddare just nu alltså ;)

BVC med Arvid

 
Idag blev det ett besök på BVC för vägning, mätning och vaccination på Arvid. Han är ju redan 3 månader!
Som jag visste har han vuxit en hel del.. väldigt spännande att se hur mycket tyckte jag! Han väger nu 7135 gram, är 63,8 cm lång och huvudet mätte 42,3 cm. Helt otroligt!
När Michelle var 3 månader var hon 60 cm och vägde 5475 gram. Det är verkligen sån skillnad! Nu börjar man se mer olikheter mellan dem också även om de fortfarande är väldigt syskonlika. I början var ju Arvid som en kopia av bebis-Michelle. Som tex verkar det som att Arvid kommer bli mörkhårig. Det han tappat på huvudet har börjat växa ut mörkt. Kom som en ganska stor chock från mig då jag var helt säker på att M och jag skulle få ljusa barn då vi båda var det som små. Måste komma från morfar eller farfar som båda var mörka innan de blev grå :)
 
Vaccinationen gick helt okej - han skrek en del men lugnade sig ganska snart. Första gången Michelle tog en vaccination skrek hon lite men lugnade sig väldigt snabbt och resten av gångerna har hon knappt reagerat. Speciellt senaste gången - hon sa inte ett ljud och tyckte i stället att det var kul att leka med plåstrena efteråt - hon är verkligen hur duktig som helst med sprutor!
Arvid har haft en del ont i benen och skrikit i timmar - dock har han lite smått kolik emellanåt.. vet inte om jag vill kalla det kolik men snarligt. Har varit så en hel del men tyckte det hade blivit bättre men igår börjades det igen.. jättejobbigt när det är så. Speciellt när jag har en till att ta hand om.
Nu sover han nere i moseskorgen där nere med pappa vid sidan om iaf och jag hoppas det blir bättre imorgon.
 
Sen pratade vi lite om hans mage.. det var antagligen därför han skrek massvis igår. Han är en sån som inte gör nummer 2 så ofta.. senast tog det 12 dagar och gången innan dess tog det 8 dagar. Innan det har det varit ungefär en gång i veckan. Nu är han inne på 12e dagen och imorgon blir det 13.. ska ringa VC på fredag om det inte kommit något tills dess.
Vi har provat magdroppar och trodde att det hjälpte i början men inte så det skippar vi just nu. Han har helt enkelt bestämt sig för att det räcker att göra det så sällan enligt vår BVC-sköterska. Å vad jag har läst är det så med vissa bebisar och ammar man är det helt normalt att det kan ta 14 dagar. De säger att tar det så lång tid behöver de helt enkelt inte göra något då de tar upp näringen i mjölken så pass bra - Å det verkar han verkligen göra!
Nog om det, jag hoppas iaf att det snart kommer en liten överraskning i blöjan ;) 
 
Annars då - Arvid vände på sig väldigt tidigt men nu börjar han göra det mer kontrollerat. Han kommer inte riktigt runt med armarna bra men nästan! Han har börjat intressera sig för leksaker och greppar allt mer och ler, skrattar och jollrar mycket - så mysigt! Å det är väldigt mysigt hur Michelle härmar hans ljud och pratar med honom. Hon vill också gärna och ofta bära/hålla honom. Då håller vi honom mot henne så får de kramas. Pussa på honom gör hon gärna också. <3
Å är han ledsen kommer hon och försöker trösta honom och ibland hjälper det att han bara ser henne! Det är verkligen så fint att se! Sån syskonkärlek <3
 
 
Min sommarfina Michelle <3
RSS 2.0