Snabb update!

Nu var det ett tag sen jag skrev - Hej! :)
 
Idag var det M's sista semesterdag och har mest försökt njuta av den då han bara haft 2 veckor hemma. Så imorgon är jag ensam med barnen igen.. lite blandade känslor inför det då jag känner mig ganska slut.. Det är inte lätt när vår lilla kille har problem med magen och näst intill kolik.. Har ju varit så nästan från start och det tär på både oss som individer och på vårt förhållande. Skulle vara så välbehövligt med några timmar tillsammans bara han och jag - får absolut försöka bli så när Arvid börjat äta lite. Tills dess får vi försöka ta vara på de få stunder vi har där vi bara kan koppla av och få vara vi. Snart tänkte vi mysa till det med lite räkor och jag tar mig nog ett litet glas vitt :)
 
Under semestern har vi gjort lite småutflykter, renovering, träffat vänner o familj o sånt där :) Å i onsdags var vi på Arvids 4-månaderskontroll. Då det är semestertider hade vi en annan sköterska men hon är trevlig hon också. Däremot fick vi inte den hjälpen eller råden vi egentligen hade behövt.. hon skulle kolla upp lite grejjer och ringa till mig imorgon så får se vad hon säger då.
I och med att Arvid blivit 4 månader ville vi självklart börja med lite smakportioner! Dagen efter hans 4-månadersdag fick han morotspuré - precis som Michelle fick! Men naa.. han spottade ut i princip allt! Nästa dag vilket var på onsdagen fick han smaka lite gröt som var från 4 månader. Han fick bara en liten barnsked som han dessutom spottade ut och vägrade ta igen när man försökte. Var i så fall ytterst lite han fick i sig. 3 timmar senare kräks han i mängder - alltså riktiga kräkningar och inte bara lite mjölk som sipprar ut liksom. Han blev ganska slö efteråt och jag försökte amma honom så han inte skulle få vätskebrist. Snart efter det skulle vi till BVC.
 
Där pratade vi mycket om hans mage och om kräkningarna så vi bestämde tillsammans att vi skulle vänta med smakportioner. Får se imorgon när sköterskan ringer vad hon säger då om det - om vi ska vänta enda till 6 månader eller om vi kan försöka igen. Är verkligen så frustrerande att inte veta varför det är som det är och oroandet tär på mig en väldans massa..
 
När han inte har ont i magen är han världens gladaste och goaste kille! Han vänder gärna på sig ofta även om inte armarna alltid hamnar helt rätt. När man håller honom ståendes vill han gärna försöka gå - och han är så stark i benen! Leksaker är väldigt spännande och han har upptäckt sina händer mer och mer. Han griper tag medvetet och drar i kläder så fort han får tag på det - Michelle tycker dock inte att det är lika kul ;) Å inte jag heller vid amning, han drar och drar i allt han kommer åt! När han ligger på mage med leksaker en bit ifrån har han lyckats kravla sig fram lite. Dock tror jag inte att han kommer vara lika tidig med krypandet som Michelle var men det återstår att se.
Hans skratt och ljud är så himla mysigt och jag är totalt förälskad i hans lilla smilegrop i vänster kind :) 
 
Som vanligt mättes Arvid på kontrollen och nu var han 67,8 cm, vägde 7685 gram och huvudet mätte 42,8 cm.
 
Vardagen har även ännu mer utmaningar med en liten tjej som blivit extreeemt mammig. Jag hoppas det går över snart. Hon har alltid varit mammig och mer eller mindre i olika perioder men nu är det verkligen extremt. Dock är det väldigt mysigt när hon har börjat använda mamma och pappa i språket på riktigt nu de senaste månaderna. Så nu håller det verkligen i sig :) Det kommer även nya ord nu hela tiden - så mysigt!
 
Nej, NU RÄKOR med älskling <3
 
 
Lillskrutten för 13 dagar sen <3Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0