Måndag

Idag fick det bli en 74-body på Arvid - 68orna är för korta! Byxor i 68 kan han fortfarande ha så precis lika lång överkropp som sin far har han :) Dock började vi ha pyjamas i 74 till honom redan för ett par veckor sedan då dem i 68 blev för korta till överkroppen.
Han använder några 74/80 pyjamasar som Michelle fortfarande kunde ha när Arvid var nyfödd - något tajta var de då på henne men ändå!
 
 
En body som inhandlades.. ehm är helt dagblind just nu. Men förra veckan iaf! Å ett litet sneakpeak på vårt sovrum - är lite småfix kvar tills ni får se hela :)
 
Annars ringde sköterskan från BVC i förmiddags och i eftermiddags för att kolla läget med Arvids mage. Vi kommer fortsätta ha daglig kontakt för att kolla läget och det känns skönt! Är dels för att kolla läget med honom och samtidigt finnas för vår oro.
 
Lite annat som inhandlades i klädväg senast - fick bli lättmatchande plagg då jag inte vill köpa för mycket när han växer ur kläderna så snabbt!
 
 
Lite basics från Lindex.
Å vårt sovrumsgolv... grön heltäckningsmatta borta och mycket slipning på det efter en hemsk mörk lasyr och behandling med trälut och hårdvaxolja med vitpigmentering - så nöööjd! :)
 
 
Annat fint från Lindex :)
 
 
Lite fint och lättmatchat från Newbie by KappAhl :)
 
 
Fynd från rean! M tyckte denna såg väldigt tjejig ut vilket gjorde mig chockad - Den är ju så neutral det bara kan bli enligt mig! Förhoppningsvis kan Arvid ha den en bit in på hösten! :)
 
 
Också ett fynd från rean! Michelle har en likadan som hon har/haft denna sommar så denna är till växagarderoben :)

Snabb update!

Nu var det ett tag sen jag skrev - Hej! :)
 
Idag var det M's sista semesterdag och har mest försökt njuta av den då han bara haft 2 veckor hemma. Så imorgon är jag ensam med barnen igen.. lite blandade känslor inför det då jag känner mig ganska slut.. Det är inte lätt när vår lilla kille har problem med magen och näst intill kolik.. Har ju varit så nästan från start och det tär på både oss som individer och på vårt förhållande. Skulle vara så välbehövligt med några timmar tillsammans bara han och jag - får absolut försöka bli så när Arvid börjat äta lite. Tills dess får vi försöka ta vara på de få stunder vi har där vi bara kan koppla av och få vara vi. Snart tänkte vi mysa till det med lite räkor och jag tar mig nog ett litet glas vitt :)
 
Under semestern har vi gjort lite småutflykter, renovering, träffat vänner o familj o sånt där :) Å i onsdags var vi på Arvids 4-månaderskontroll. Då det är semestertider hade vi en annan sköterska men hon är trevlig hon också. Däremot fick vi inte den hjälpen eller råden vi egentligen hade behövt.. hon skulle kolla upp lite grejjer och ringa till mig imorgon så får se vad hon säger då.
I och med att Arvid blivit 4 månader ville vi självklart börja med lite smakportioner! Dagen efter hans 4-månadersdag fick han morotspuré - precis som Michelle fick! Men naa.. han spottade ut i princip allt! Nästa dag vilket var på onsdagen fick han smaka lite gröt som var från 4 månader. Han fick bara en liten barnsked som han dessutom spottade ut och vägrade ta igen när man försökte. Var i så fall ytterst lite han fick i sig. 3 timmar senare kräks han i mängder - alltså riktiga kräkningar och inte bara lite mjölk som sipprar ut liksom. Han blev ganska slö efteråt och jag försökte amma honom så han inte skulle få vätskebrist. Snart efter det skulle vi till BVC.
 
Där pratade vi mycket om hans mage och om kräkningarna så vi bestämde tillsammans att vi skulle vänta med smakportioner. Får se imorgon när sköterskan ringer vad hon säger då om det - om vi ska vänta enda till 6 månader eller om vi kan försöka igen. Är verkligen så frustrerande att inte veta varför det är som det är och oroandet tär på mig en väldans massa..
 
När han inte har ont i magen är han världens gladaste och goaste kille! Han vänder gärna på sig ofta även om inte armarna alltid hamnar helt rätt. När man håller honom ståendes vill han gärna försöka gå - och han är så stark i benen! Leksaker är väldigt spännande och han har upptäckt sina händer mer och mer. Han griper tag medvetet och drar i kläder så fort han får tag på det - Michelle tycker dock inte att det är lika kul ;) Å inte jag heller vid amning, han drar och drar i allt han kommer åt! När han ligger på mage med leksaker en bit ifrån har han lyckats kravla sig fram lite. Dock tror jag inte att han kommer vara lika tidig med krypandet som Michelle var men det återstår att se.
Hans skratt och ljud är så himla mysigt och jag är totalt förälskad i hans lilla smilegrop i vänster kind :) 
 
Som vanligt mättes Arvid på kontrollen och nu var han 67,8 cm, vägde 7685 gram och huvudet mätte 42,8 cm.
 
Vardagen har även ännu mer utmaningar med en liten tjej som blivit extreeemt mammig. Jag hoppas det går över snart. Hon har alltid varit mammig och mer eller mindre i olika perioder men nu är det verkligen extremt. Dock är det väldigt mysigt när hon har börjat använda mamma och pappa i språket på riktigt nu de senaste månaderna. Så nu håller det verkligen i sig :) Det kommer även nya ord nu hela tiden - så mysigt!
 
Nej, NU RÄKOR med älskling <3
 
 
Lillskrutten för 13 dagar sen <3

Insidan av ytterdörren - Fixad!

Igår kväll fick M hjälpa mig att montera på beslagen igen efter lite spraymålning. Strax innan de kom på ångrade jag mig lite med silverfärgen.. kände att matt svart hade varit väldigt snyggt! Dock hade jag ingen sån hemma men blev ändå väldigt nöjd med silver och är helnöjd över resultatet. Så mycket bättre än innan! :)
 
 
Eller hur, visst blev det bra? :) Lääängtar så till att fixa resten av hallen! :)
 
Under målningens gång tror jag M började tröttna lite på mig.. "Du behöver ju inte snåla med färgen.." "Jag är inne på mitt 4e lager - Inte snålar jag väl med färgen då?" ;)
Blev 5 lager grund och 2 lager med vit färg. Hade kanske kunnat skippa några lager grund, men vit blev den tillslut! Dörren var verkligen möööörk innan så det är verkligen sån skillnad! :)
Får se när vi fixar hem lite utefärg för utsidan är jag sugen på att ha klar någon gång i sommar iaf! Har även en bänk som de lämnade kvar som jag vill måla i utefärg. Bara en helt enkel bänk men det kan kanske vara fint att ha någonstans :)
RSS 2.0