Vecka 33 <3

 
Vecka 33 <3 Bilder på magen från 32+0 (v 33)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 40 cm lång, och väger cirka 1,98 kg i början av veckan och cirka 2,15 kg vid veckans slut. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett.
Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, till exempel om det är dag eller natt.
 
Barnet fortsätter att röra på sig och du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen.
 
Mamma: Om barnet hat lagt sig tillrätta kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig - det blir lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt.
Dina aktiviteter påverkar barnet - äter du, sitter, ligger eller går, känner barnet av det. Likaså påverkas han eller hon av ljud utifrån.
 
Egna tankar om föregående vecka: Olika personer har fortsatt kommentera att jag har en liten mage - en tyckte knappt att jag såg gravid ut men de flesta kommentarer är att jag ser väldigt liten ut för att vara så långt gången. Jag som vet hur mycket jag faktiskt växt blir väl kanske lite förvånad - ni som följt mig här vet ju också!
Det är lite det där med att vara gravid.. man har ju så mycket hormoner och känslor så jag försöker inte ta åt mig. Men jag tycker iaf att jag ser gravid ut :)
 
Det har hänt ett par gånger att jag knappt fått i mig min dagliga frukost som är fil och Icas specialflingor med röda bär, toppat med lite russin och en kopp thé. Så gott! Å jag måste äta mindre för att få i mig det.. börjar kännas väldigt trångt i magen.
 
Lillebror fortsätter att trycka ut foten på höger sida precis som sin storasyster gjorde. Jag är lite orolig att han också kommer få en sned fot från början pga platsbrist men jag kan lugna mig lite med att Michelles faktiskt rätade ut sig och blev helt normal - med två precis lika fötter.
 
En natt fick jag kramp i vaden igen och jag väckte snabbt älskling som fick hjälpa mig med det. Usch vad jag tycker det är obehagligt och det gör så ont! Längtar så mycket tills jag kan sträcka ut hela kroppen igen ordentligt utan att sånt händer.
 
Vårt sovrum går framåt och jag försöker slappna av att renoveringen kanske inte gått så snabbt som jag först trodde och hoppades... I värsta fall får väl hela familjen trängas ihop i ett rum ett tag. Det löser sig.
 
Ibland får jag väldigt ont i ljumsken när jag står eller går, den liksom låser sig. Det kan jag inte komma ihåg att jag hade med Michelle någon gång. Jag antar att det har med foglossningen att göra.
 
Jag har varit ganska trött i veckan för att jag inte har sovit alls bra. Nätterna kan kännas som en riktig plåga ibland.. Känns som jag klagar en hel del under den här graviditeten och allt som jag gått igenom den här gången får mig att fundera om jag verkligen vill gå igenom det en gång till. Samtidigt vet jag att när någon frågar hur jag mår så har jag i princip glömt bort allt det jobbiga och ser bara det mysiga. Så som hur magen rör på sig och hur mycket man känner lillebror just nu. Han är ju så aktiv under den här perioden! Å magen kommer bara växa mer och mer och sen är det inte alls långt kvar tills vi får träffa vårt lilla mirakel <3
 
Viktuppgång från start: 7,5 kg
Viktnedgång från förra veckan: 0,5 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0