Vecka 32 <3

 
Vecka 32 <3 Bilder på magen från 31+0 (v 32)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 39 cm lång från huvud till fot, och väger cirka 1,79 kg i början av veckan och cirka 1,95 kg vid veckans slut.
Barnet sover en stor del av tiden - men under de vakna perioderna är barnet aktivtoch tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. Så du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen. Barnets alla fem sinnen - syn, hörsel, lukt, smak, känsel - fungerar.
 
Mamma: Förvånas du över hur fort din mage växer? Nu när halva barnets födelsevikt (cirka) är uppnådd, ska den fördubbla sin vikt under de sisra 8-10 veckorna under graviditeten - något som kommer märkas på din mage, och din vikt ökar snabbare nu. Vila så ofta du kan!
 
Den stora livmodern trycker på dina inre organ, bland annat magsäcken och du kan uppleva att du blir mätt snabbare. Du känner helt enkelt att det "inte får plats". Sikta på att äta mindre måltider och lite oftare i stället.
 
Egna tankar om föregående vecka: Jag har svårt att sova! För att inte störas av halsbränna måste jag ha två kuddar på varandra och för att inte få ont i ljumskarna måste jag sova med benen brett isär. Inte det lättaste när Michelle ofta sover med oss. Det är jättemysigt att samsova men just nu när jag behöver mer plats går det inte så bra.. Å dessutom när det är mig hon ska gosa sig in i blir det inte alls mycket plats över..
Så de nätter hon sover hela nätter i sin säng är väldigt värdefulla för mig just nu.
Sen är det ju det här med att behöva kissa på nätterna.. det blir 1-2 gånger nu. Kommer ihåg slutet med graviditeten med Michelle fick jag gå 4-5 gånger per natt!
 
Tyvärr var jag tvungen att avboka min tid på Mvc igår av olika anledningar. Hoppas jag snart får en ny! Så jag vet alltså inte hur lillebror ligger i magen som jag hade hoppats på att få reda på. Men så mycket sparkar jag får uppåt mot revbenen och hur ena foten trycks ut på högt upp på högra sidan (precis som Michelles fot gjorde" och trycket jag känner neråt är jag relativt säker på att han redan har fixerat sig.
 
Michelle fortsätter att mysa med magen, ge pussar och lyssnar mycket på den! Å då händer det ibland att hon får sig en liten spark. Så mysigt! Även om hon är så pass liten så tror jag faktiskt att hon förstår :)
 
När lillebror är vaken är han aktiv! Jag har känt hicka flera gånger och det är så mysigt med den är tickande känslan som så tydligt känns utanpå magen också.
 
Viktuppgång från start: 8 kg
Viktuppgång från förra veckan: 1 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0