Vecka 31 <3

 
Vecka 31 <3 Bilder på magen från 30+2 (v 31)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 37 cm långt från huvud till fot, och väger cirka 1,6 kg i början av veckan och cirka 1,76 kg vid veckans slut.
Alla organ är snart färdigbildade (lungorna är det organ som blir färdigt sist) och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt.
Barnet har ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt, och blundar när det är passivt och sover.
 
Mamma: Kroppen förbereder sig på förlossningen och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncenrera dig.
Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Det är vanligt att man som gravid blir lite introvert på grund av den mentala förberedelsen inför förlossningen och föräldraskapet.
 
Egna tankar om föregående vecka: Har en väldigt trött period och vill helst lägga mig tidigt men svårt när man vill hinna med saker på kvällarna.. Nu är det en del målning av möbler :)
Annars vid dagens läggning av Michelle somnar jag varje gång en stund tillsammans med henne.. det är välbehövligt!
 
Lillebror har börjat sparka uppåt mot revbenen och jag känner tryck neråt och behöver kissa OFTA. Svårt att gå 10 minuter utan att känna sig kissnödig på den tiden.. tror att han kanske har fixerat sig redan. Michelle gjorde det tidigt, redan runt vecka 30. Å även om det sägs att andra barnet brukar fixera sig senare så känns det som han kanske redan gjort det. Får se om barnmorskan kan känna det nästa vecka.
 
Jag har varit en del illamående men mest yr! En dag i affären kände jag mig helt svimfärdig och hade egentligen velat sätta mig ner en stund. Men jag stod lugnt och stilla och drack vatten och försökte samla mig lite. Det värsta gick över när jag kom ut och fick lite luft.
 
Det är fortfarande väldigt jobbigt att ligga ner. Antingen kan jag få en stark halsbränna eller så blir foglossningen påmind och jag får ont i ljumskarna, har svårt att röra mig och är nästan olidligt att ställa mig upp!
En natt måste lillebror har legat jättekonstigt. Jag i princip skrek av smärta - det kändes som knivar i hela magen. När M förstod (han funkar verkligen inte på nätterna ;)) att det verkligen var allvarligt kom han snabbt på fötter och hjälpte mig upp. När jag satte mig kände jag hur lillebror rörde sig och lade sig tillrätta i magen. Så otäck känsla.
En annan obehaglig känsla är trycket man känner av att organen trängs undan, nu börjar det verkligen bli lite trångt i magen för lillebror.
 
Fötterna har börjat svullna lite, det ser så ut iaf. Annars har jag nog inte samlat på mig alls lika mycket vatten som jag gjorde med Michelle. Ringen passar fortfarande helt som vanligt och jag har inte gått upp så mycket i vikt.Jag går ju väldigt mycket upp och ner just nu.. 
 
Å det är så mysigt när Michelle myser med magen! Hon råkade få sig en liten spark när hon lyssnade på magen en dag :) <3
 
Viktuppgång från start: 7 kg
Viktuppgång från förra veckan: 1 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0