Vecka 33 <3

 
Vecka 33 <3 Bilder på magen från 32+0 (v 33)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 40 cm lång, och väger cirka 1,98 kg i början av veckan och cirka 2,15 kg vid veckans slut. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett.
Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, till exempel om det är dag eller natt.
 
Barnet fortsätter att röra på sig och du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen.
 
Mamma: Om barnet hat lagt sig tillrätta kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig - det blir lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt.
Dina aktiviteter påverkar barnet - äter du, sitter, ligger eller går, känner barnet av det. Likaså påverkas han eller hon av ljud utifrån.
 
Egna tankar om föregående vecka: Olika personer har fortsatt kommentera att jag har en liten mage - en tyckte knappt att jag såg gravid ut men de flesta kommentarer är att jag ser väldigt liten ut för att vara så långt gången. Jag som vet hur mycket jag faktiskt växt blir väl kanske lite förvånad - ni som följt mig här vet ju också!
Det är lite det där med att vara gravid.. man har ju så mycket hormoner och känslor så jag försöker inte ta åt mig. Men jag tycker iaf att jag ser gravid ut :)
 
Det har hänt ett par gånger att jag knappt fått i mig min dagliga frukost som är fil och Icas specialflingor med röda bär, toppat med lite russin och en kopp thé. Så gott! Å jag måste äta mindre för att få i mig det.. börjar kännas väldigt trångt i magen.
 
Lillebror fortsätter att trycka ut foten på höger sida precis som sin storasyster gjorde. Jag är lite orolig att han också kommer få en sned fot från början pga platsbrist men jag kan lugna mig lite med att Michelles faktiskt rätade ut sig och blev helt normal - med två precis lika fötter.
 
En natt fick jag kramp i vaden igen och jag väckte snabbt älskling som fick hjälpa mig med det. Usch vad jag tycker det är obehagligt och det gör så ont! Längtar så mycket tills jag kan sträcka ut hela kroppen igen ordentligt utan att sånt händer.
 
Vårt sovrum går framåt och jag försöker slappna av att renoveringen kanske inte gått så snabbt som jag först trodde och hoppades... I värsta fall får väl hela familjen trängas ihop i ett rum ett tag. Det löser sig.
 
Ibland får jag väldigt ont i ljumsken när jag står eller går, den liksom låser sig. Det kan jag inte komma ihåg att jag hade med Michelle någon gång. Jag antar att det har med foglossningen att göra.
 
Jag har varit ganska trött i veckan för att jag inte har sovit alls bra. Nätterna kan kännas som en riktig plåga ibland.. Känns som jag klagar en hel del under den här graviditeten och allt som jag gått igenom den här gången får mig att fundera om jag verkligen vill gå igenom det en gång till. Samtidigt vet jag att när någon frågar hur jag mår så har jag i princip glömt bort allt det jobbiga och ser bara det mysiga. Så som hur magen rör på sig och hur mycket man känner lillebror just nu. Han är ju så aktiv under den här perioden! Å magen kommer bara växa mer och mer och sen är det inte alls långt kvar tills vi får träffa vårt lilla mirakel <3
 
Viktuppgång från start: 7,5 kg
Viktnedgång från förra veckan: 0,5 kg

Vecka 32 <3

 
Vecka 32 <3 Bilder på magen från 31+0 (v 32)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 39 cm lång från huvud till fot, och väger cirka 1,79 kg i början av veckan och cirka 1,95 kg vid veckans slut.
Barnet sover en stor del av tiden - men under de vakna perioderna är barnet aktivtoch tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. Så du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen. Barnets alla fem sinnen - syn, hörsel, lukt, smak, känsel - fungerar.
 
Mamma: Förvånas du över hur fort din mage växer? Nu när halva barnets födelsevikt (cirka) är uppnådd, ska den fördubbla sin vikt under de sisra 8-10 veckorna under graviditeten - något som kommer märkas på din mage, och din vikt ökar snabbare nu. Vila så ofta du kan!
 
Den stora livmodern trycker på dina inre organ, bland annat magsäcken och du kan uppleva att du blir mätt snabbare. Du känner helt enkelt att det "inte får plats". Sikta på att äta mindre måltider och lite oftare i stället.
 
Egna tankar om föregående vecka: Jag har svårt att sova! För att inte störas av halsbränna måste jag ha två kuddar på varandra och för att inte få ont i ljumskarna måste jag sova med benen brett isär. Inte det lättaste när Michelle ofta sover med oss. Det är jättemysigt att samsova men just nu när jag behöver mer plats går det inte så bra.. Å dessutom när det är mig hon ska gosa sig in i blir det inte alls mycket plats över..
Så de nätter hon sover hela nätter i sin säng är väldigt värdefulla för mig just nu.
Sen är det ju det här med att behöva kissa på nätterna.. det blir 1-2 gånger nu. Kommer ihåg slutet med graviditeten med Michelle fick jag gå 4-5 gånger per natt!
 
Tyvärr var jag tvungen att avboka min tid på Mvc igår av olika anledningar. Hoppas jag snart får en ny! Så jag vet alltså inte hur lillebror ligger i magen som jag hade hoppats på att få reda på. Men så mycket sparkar jag får uppåt mot revbenen och hur ena foten trycks ut på högt upp på högra sidan (precis som Michelles fot gjorde" och trycket jag känner neråt är jag relativt säker på att han redan har fixerat sig.
 
Michelle fortsätter att mysa med magen, ge pussar och lyssnar mycket på den! Å då händer det ibland att hon får sig en liten spark. Så mysigt! Även om hon är så pass liten så tror jag faktiskt att hon förstår :)
 
När lillebror är vaken är han aktiv! Jag har känt hicka flera gånger och det är så mysigt med den är tickande känslan som så tydligt känns utanpå magen också.
 
Viktuppgång från start: 8 kg
Viktuppgång från förra veckan: 1 kg
RSS 2.0