Vecka 36 <3

 
Vecka 36 <3 Bilder på magen från 35+0 (v 36)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 45 cm lång, och väger cirka 2,59 kg i början av veckan och cirka 2,76 kg vid veckans slut.
 
Barnet lagrar nu fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till att bli mer buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden - ibland till och med en hel fot!
 
Även om barnet har mindre utrymme nu bör du som blivande mamma känna fosterrörelser varje dag. Rörelserna kanske ändrar karaktär, men inte frekvens. En bra rekommendation är att lära känna ert barns rörelsemönster - det gör att du lättare kan notera om något avviker. Lita även på din insikt! Känner du att det är något som känns fel så kontakta sjukvården direkt.
 
Mamma: Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, och behöver vända dig ofta. Kanske drömmer du kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.
 
Egna tankar om föregående vecka: Ljumsken låser sig fortfarande vilket kan vara väldigt jobbigt. Känner mig också väldigt trött och lättirriterad. Även om lillebror fyller ut nästan hela livmodern och magen känns väldigt hård så tycker jag inte att det känns speciellt tungt. Det jobbigaste är tröttheten och att sitta ner en stund - speciellt på låga ställen.
Jag kan också känna att det inte är långt kvar nu.. sammandragningar kommer ofta och han trycker på mycket neråt. När vi var hos barnmorskan idag fick vi bekräftat att han har fixerat sig - skönt!
 
Vi har även köpt och fått hem vagnen i veckan - Den är helt underbar! <3
 
Halsbrännan har känts något bättre denna vecka men har fått ta Novalucol ett par gånger. De hjälper verkligen så de rekommenderas! :)
 
Något jag måste se till att göra i veckan är att packa BB-väskan. När vi väntade Michelle gjorde jag det redan runt v 30! Börjar nästan bli lite rädd att han kommer innan jag gjort det, haha! Det känns verkligen som att han kommer komma innan 24/3 men samtidigt är jag inställd på att det senast blir 8/4. Är så många som klagar att de måste vänta några dagar efter BF och hur jobbigt det är.. Med Michelle ställde jag också in mig på senast 15 dagar efter BF och då kändes väntandet så mycket enklare enligt mig. Hon kom ju 31/10 vilket var 6 dagar efter BF :) Dock eftersom vattnet gick innan och om det inte skulle kommit igång av sig själv hade de satt igång det på söndagen - alltså dagen efter Michelle föddes. Aja, får se hur det blir med lillebror :) Allt mer tankar kretsar nu runt förlossningen iaf.. men inte så konstigt när det börjar närma sig!
 
Viktuppgång från start: 8 kg
Viktnedgång från förra veckan: 0,5 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0