Vecka 35 <3

 
Vecka 35 <3 Bilder på magen från 34+2 (v 35)
 
Bebisen: Barnet är nu cirka 44 cm och väger cirka 2,38 kg i början av veckan och cirka 2,56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern.
 
Mamma: Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp på grund av östrogenet och ett hormon som heter relaxin - det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet.
 
Har du möjlighet kan nu vara en bra tid att gå igenom ditt förlossningsbrev med din barnmorska. Lägg det gärna i en mapp tillsammans med eventuella andra dokument du planerar att ha med dig till förlossningen.
 
Egna tankar om föregående vecka: Om jag går mycket eller bär en del tunga saker känner jag av foglossningen vid korsryggen och ljumsken - framförallt på vänster sida - trycker fortfarande till och "låser sig" ibland. Sen har jag fortfarande en del halsbränna - kommer oftast på kvällen eller natten men också ibland på dagen. Jag använder novalucol tuggtabletter och de hjälper så snabbt! Rekommenderas verkligen.
Jag sover ganska dåligt och blir då trött på morgonen. Är väldigt tur att Michelle kan mysa en bra stund tills jag vaknar till innan vi går upp och äter frukost - så tacksamt <3
Jag kan även vara rätt trött på dagen men en powernap på 10 minuter tillsammans med Michelle på dagen brukar räcka. Sen går jag upp och gör annat medan hon sover 1-2 timmar. Jag tar verkligen vara på den tiden. Å "ensamtiden" på kvällen också.. Det är ju så mycket jag vill hinna med och man får ju inse som småbarnsförälder att det inte går att göra allt man vill. Man får helt enkelt prioritera och den här tiden med barnen är ju så kort att det är helt värt det också. Å snart med två små barn kommer jag ju inte alls hinna med lika mycket som nu! Därför försöker jag verkligen ta tag i allt jag vill göra - virka, måla möbler, lägga upp annonser på tradera, blogga.. å sen vill jag ju givetvis ge mer tid till Martin vilket också kan vara svårt att få in.. Dygnet har verkligen för få timmar!
 
Annars om man tänker på graviditeten mår jag ändå relativt bra tycker jag. Även om jag kan ha rätt ont - får också en hel del sammandragningar som jag mår illa av - och det där med ljumsken. Dessutom fick jag så ont imorse att det kändes som knivar igen.. Jag vet inte alls vad han gör då men det känns som han försöker vända på sig. Var ett tag sen jag var hos barnmorskan men jag är nästan säker på att han ligger neråt och gjort det ett tag så svårt att förstå vad som egentligen händer när det känns så.. Detta var andra gången.
Hur som helst - även om jag kan ha rätt ont så är den här sista tiden så mysig! Magen börjar bli ganska stor! Å hans sparkar, slag och hickor är så tydliga. Jag kan känna hans fot sticka ut på höger sida och det är verkligen så mysigt! Jag kan knappt förstå att vi snart ska få en till - att jag ska bli tvåbarnsmamma.. Var ju egentligen inte så länge sedan jag blev mamma till Michelle! Hon är ju bara 15 månader.. Å om 1,5-2 månader blir hon storasyster.. det är så många tankar som går runt just nu kring lillebror och vad som komma skall. Känns så overkligt att det är så snart som han är hos oss! Jag vet knappt om jag känner mig redo för det! Samtidigt så längtar jag så otroligt mycket och när jag frågar Michelle om hon längtar så brukar hon säga "ja"  eller "mm" och lägga örat på magen.. Det är en sån speciell känsla att vänta ett syskon till den man älskar mest i hela världen. Hela hjärtat värker av kärlek <3
 
Viktuppgång från start: 8,5 kg
Viktuppgång från förra veckan: 0,5 kgNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0