Michelle - 16 månader <3

Den här månaden var kort, annars hade det varit 31a som Michelle blivit 16 månader men nu blev hon det redan den 28e! Helt otroligt hur snabbt det går och nu helt plötsligt börjar hon kännas så stor. Hon förstår mycket av vad vi säger, har en egen vilja, säger en hel del ord och upprepar ord vi säger eller som hon hör, går igenom många olika faser där hon bland annat sovit bra och hela nätter, sovit dåligt, äter bra och det mesta, äter typ ingenting och ska bara leka med maten osv.
Det känns ganska annorlunda nu än förut på något vis.. hon känns verkligen så stor helt plötsligt. Å tänk, nästa månad.. då kanske hon hunnit bli storasyster redan innan 17 månader? Vi får se, men kanske.. <3
 
 

Ljuvlig gåvagn från Bloomingville

 
Trillade över denna ljuvliga gåvagn när jag kikade runt lite. Tycker dock att Bloomingville kan ta lite överpriser och köpa en gåvagn för 1399 kr är väl inte vad min söta sambo kommer låta mig göra just nu.. ;)
Men denna är verkligen drömmen till lillebror! Å kanske att det går att övertala min M med att lillebror "bara" kommer behöva en gåvagn - och inte en gåvagn och en dockvagn som Michelle har.. Haha! Får se om jag lyckas när det behovet dyker upp! Hade ju i vilket fall varit en väldigt fin detalj i hans rum!
 
Finns bland annat på Blå Elefant.

Vecka 37 <3

 
Vecka 37 <3 Bilder på magen från 36+1 (v 37)
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu cirka 46 cm, och det väger cirka 2,79 kg i början av veckan och cirka 2,97 kg vid veckans slut. Barnet förbereder sig på livet utanför livmodern - bland annat genom att suga på tummen. Sugreflexen är viktig så att barnet senare kan amma.
 
Mamma: Nu börjar många kvinnor att längta efter att föda. Det börjar bli rejält tungt och det är jobbigt om nattsömnen blir störd. Det är vanligt att känna förvärkar nu, där livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar av. Dessa förvärkar ska inte göra ont.
 
Spänningen och förväntningarna stiger ju närmare förlossningen du kommer. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen! 
 
Egna tankar om föregående vecka: Lillebror trycker så mycket neråt att jag behöver kissa hur många gånger som helst under dagen! Inte bra för mina händer efter all tvättning.. De senaste veckorna har jag haft eksem för första gången i mitt liv tror jag - iaf så här illa som mina händer känns och ser ut har de nog aldrig gjort förr :/
 
Nu har båda ljumskarna börjat låsa sig/vika sig.. vet inte vad man ska kalla det men obehagligt är det. Har ju med foglossningen att göra och jag har läst att det antagligen är några nerver som kommer i kläm.
 
Varit extreeeemt trött den här veckan. På onsdagen kände jag att jag knappt kunde ta hand om Michelle :/ Hörde av mig till M om det men han hade snöjour och var tvungen att jobba. Senare när vi pratade på dagen kunde jag inte ens komma ihåg om jag hade sovit något mer eller vilat.. Så trött var jag!
 
Jag har plockat fram kläder till lillebror, blöjor, bindor och annat smått och gott till BB-väskan men inte hunnit packa ner allt än. Måste ske denna vecka! Får sammandragningar nästan varje dag så lite rädd att vi inte hunnit förbereda allt som ska göras innan han kommer.
 
Viktuppgång från start: 9 kg
Viktuppgång från förra veckan: 1 kg
RSS 2.0