Arvid 5 månader <3

 
Idag blev Arvid redan 5 månader.. Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen! Känns som att det går så pass mycket fortare nu med andra barnet, då har man ju två att hålla koll på och se deras framsteg. Å det händer ju så mycket under det första året så här kommer en liten update om Arvids utveckling och framsteg.
 
Vad gällande hans mage har vi nu fått en ny medicin - vi fick en receptbelagd i måndags efter ett samtal med läkaren. Den ska vi prova 5-6 veckor och sen får vi prata med läkaren efter det och se hur vi ska gå vidare. Eftersom jag ammar provade vi att ändra min kost till mjölkproteinfri i 2,5 vecka för att se om han var allergisk mot komjölksprotein. Vi såg inga förändringar så det är antagligen inte det.. Vi hoppas på att detta kommer växa bort men vi vill gärna veta orsaken.. detta tär på oss mycket. Å det är svårt att ge en bebis medicin som mest spottar ut annat än min mjölk. Ikväll gick det däremot bra efter att jag pumpat och blandade medicinen i det. Får hoppas att det fortsätter så och att den hjälper!
 
Vi har tagit fram gåstolen som Michelle hade och den tycker Arvid jättemycket om! Michelle med för den delen ;) Dock tyckte Michelle mest om att leka med leksakerna framför när hon var liten men Arvid är tillräckligt lång för att gå med den och tycker det är jättekul! Men när han "går" fram till mina växter och plockar bort blad blir jag mindre glad.. ;)
 
Han har börjat pussas självmant - såå mysigt! Det där med öppna, blöta bebispussar.. det är bland det mysigaste som finns! <3 Michelle är inte lika glad i allt bubbel hon får på sig :)
 
Vi fick rådet att vänta med smakportioner men vi ger lite sås och sånt från vår mat på fingret - ibland går det helt okej men när han fått tex smoothie från 4 månader vill han inte alls ha.. han är väldigt skeptisk och spottar ut det mesta.
 
Arvid rullar mycket till mage nu och har svårare att komma runt till rygg igen. Det kan han bli lite frustrerad över. Men något han blir mer frustrerad över är när han försöker ta sig fram, han kommer fram lite men inte alls så som han vill! Även om jag ser hur snabbt hans utveckling går har jag svårt att tro att han kommer vara lika tidig som Michelle var med kravlande och krypning. Hon kravlade bra när hon var 5,5 månad och en vecka efter det kröp hon. Men han har väldigt starka ben och man kan nästan släppa honom och han står kvar en pyttestund! Dock har han inte visat något intresse av att resa sig mot saker än - det tror jag också kommer ta längre tid än för Michelle som var 6 månader. Men det återstår att se.. alla är ju olika och så ska det vara :)
Vissa nätter kan jag vakna av att han rullar fram och tillbaka mellan mig och Martin när han letar efter mig för att äta - haha! :)
 
Han tar fortfarande inte nappen så ofta. Vi ger honom den mest när han ligger i vagnen eller sitter i bilen och ibland kan det gå men oftast inte. Michelle började ta napp när jag drog ner på amningen - runt 6 månader.
 
Han sover en stund på förmiddagen, oftast runt en timme och sen efter lunch försöker jag få dem att sova samtidigt. Då kan han oftast sova några timmar och ibland en stund på eftermiddagen. Nätterna sover han från ca 20.00 till 6.00 med matning 2-3 gånger emellan.
 
Hans favoritperson är helt klart Michelle - han blir så himla glad av att se henne! Å hon också för den delen <3 
 
Han tar väldigt bra grepp om saker och använder tummen och pekfingret väldigt bra. Det gjorde han förra månaden också. Han är väldigt intresserad av allt och ibland har Michelle svårt att dela med sig men oftast låter hon honom låna hennes saker med och ger honom leksaker att titta, känna och smaka på. Han stoppar allt i munnen!
 
Han älskar att se sig själv i spegeln och blir väldigt glad av det - så härligt att se :)
 
I vissa lägen tycker jag att det ser ut som att hans ögonfärg har börjat skifta mot grönt.
 
Jag tycker att det är supermysigt att han växer och lär sig nya saker och är med mer och mer. Kommer bli så otroligt mysigt när han blir lite större och mer på samma nivå som Michelle med lekar osv. Samtidigt tycker jag att det är lite sorgligt hur snabbt allt går - han är ju min lilla bebis och jag skulle vilja ha honom så här föralltid! <3
 
Lillemmish- mode - inspo
2017-08-25 @ 09:01:07
URL: http://nouw.com/lillemmish

men så söööt =)

ha en fin fredag

Svar: Tack, jag är beredd att hålla med dig! :)
Tack, detsamma! :)
Thoria
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0