BVC med Michelle & Arvid

 
Min stora lilla tjej <3
 
Idag blev det en tur till BVC - egentligen en vanlig koll och vaccination för Arvid men vi passade på att mäta Michelle också. Hennes nästa riktiga är 2,5 årskontrollen men eftersom jag ändå kommer dit med Arvid har de sagt att det går bra om jag vill mäta Michelle också ibland :)
Hon hade växt massooor! 5 cm sen förra gången vilket var för 4 månader sen! Så nu är hon alltså 84 cm. Tycker det är kul och bra att ha lite koll så man vet hur man ska planera klädstorlekarna :)
 
Arvid hade för en gångs skull inte vuxit så mycket. Till 4 månaders ålder hade han nästan vuxit 1 cm varje vecka men nu hade han bara vuxit 1,7 cm och var nu 69,5 cm. Kanske därför skrikandet blivit bättre? ;) Han skriker inte alls lika mycket som han gjort förut och det är jätteskönt! Jag ville inte "överdriva" och säga att han hade kolik för jag förstår att det finns dem som haft det värre. Men "kolikstunder" har han haft och det har varit mycket jobb..Han hade däremot gått upp en del och vägde nu 8385 gram och huvudet mätte 44 cm.
 
Jag vet att man inte ska jämföra barnen - alla är olika. Men jag tycker ändå att det är lite kul! När Michelle var 5 månader var hon 65 cm och vägde 7 kg så det är ändå ganska stor skillnad! 
 
Eftersom de rekommenderade att vänta med smakportioner av olika anledningar till Arvid så har vi inte börjat så mycket med det än. Han har hittills mest fått lite såser och liknande från fingret från våra tallrikar. Men denna vecka tänkte jag börja prova på riktigt! Göra lite puréer och frysa in i istärningskuber - Så kul! Har även ställt fram babystolen igen så ska börja med det också - så mycket roligare när han kan vara med lite mer! :)
 
 
Å vaccinationen gick bra, blev två sprutor denna gång också - en i varje ben. Han skrek en liten stund men det gick snabbt över. Under dagen har han däremot haft lite ont och varit öm i benen precis som förra gången.. Usch, tycker så synd om honom då! Å inte blev det bättre när vi åt middag.. Arvid satt i mitt knä när jag åt och Michelle var klar och roade Arvid genom att leka med en boll. Hon brukar ge den till honom och antingen tappar han den efter en stund eller så tar hon den och kastar iväg och berättar bestämt för honom hur man ska göra. Haha, det låter och ser jättekul ut!
Men efter att bollen fart iväg en gång kom hon mot honom och tog tag i hans lår vilket gjorde jätteont på honom så han började ju gråta direkt, stackarn. Men Michelle menade ju inget illa så jag tyckte lika synd om henne som får dåligt samvete när hon vet att hon gjort något dumt. 
 
Får hoppas det blir bättre till imorgon!
 
 
Mina hjärtan <3

Arvid 5 månader <3

 
Idag blev Arvid redan 5 månader.. Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen! Känns som att det går så pass mycket fortare nu med andra barnet, då har man ju två att hålla koll på och se deras framsteg. Å det händer ju så mycket under det första året så här kommer en liten update om Arvids utveckling och framsteg.
 
Vad gällande hans mage har vi nu fått en ny medicin - vi fick en receptbelagd i måndags efter ett samtal med läkaren. Den ska vi prova 5-6 veckor och sen får vi prata med läkaren efter det och se hur vi ska gå vidare. Eftersom jag ammar provade vi att ändra min kost till mjölkproteinfri i 2,5 vecka för att se om han var allergisk mot komjölksprotein. Vi såg inga förändringar så det är antagligen inte det.. Vi hoppas på att detta kommer växa bort men vi vill gärna veta orsaken.. detta tär på oss mycket. Å det är svårt att ge en bebis medicin som mest spottar ut annat än min mjölk. Ikväll gick det däremot bra efter att jag pumpat och blandade medicinen i det. Får hoppas att det fortsätter så och att den hjälper!
 
Vi har tagit fram gåstolen som Michelle hade och den tycker Arvid jättemycket om! Michelle med för den delen ;) Dock tyckte Michelle mest om att leka med leksakerna framför när hon var liten men Arvid är tillräckligt lång för att gå med den och tycker det är jättekul! Men när han "går" fram till mina växter och plockar bort blad blir jag mindre glad.. ;)
 
Han har börjat pussas självmant - såå mysigt! Det där med öppna, blöta bebispussar.. det är bland det mysigaste som finns! <3 Michelle är inte lika glad i allt bubbel hon får på sig :)
 
Vi fick rådet att vänta med smakportioner men vi ger lite sås och sånt från vår mat på fingret - ibland går det helt okej men när han fått tex smoothie från 4 månader vill han inte alls ha.. han är väldigt skeptisk och spottar ut det mesta.
 
Arvid rullar mycket till mage nu och har svårare att komma runt till rygg igen. Det kan han bli lite frustrerad över. Men något han blir mer frustrerad över är när han försöker ta sig fram, han kommer fram lite men inte alls så som han vill! Även om jag ser hur snabbt hans utveckling går har jag svårt att tro att han kommer vara lika tidig som Michelle var med kravlande och krypning. Hon kravlade bra när hon var 5,5 månad och en vecka efter det kröp hon. Men han har väldigt starka ben och man kan nästan släppa honom och han står kvar en pyttestund! Dock har han inte visat något intresse av att resa sig mot saker än - det tror jag också kommer ta längre tid än för Michelle som var 6 månader. Men det återstår att se.. alla är ju olika och så ska det vara :)
Vissa nätter kan jag vakna av att han rullar fram och tillbaka mellan mig och Martin när han letar efter mig för att äta - haha! :)
 
Han tar fortfarande inte nappen så ofta. Vi ger honom den mest när han ligger i vagnen eller sitter i bilen och ibland kan det gå men oftast inte. Michelle började ta napp när jag drog ner på amningen - runt 6 månader.
 
Han sover en stund på förmiddagen, oftast runt en timme och sen efter lunch försöker jag få dem att sova samtidigt. Då kan han oftast sova några timmar och ibland en stund på eftermiddagen. Nätterna sover han från ca 20.00 till 6.00 med matning 2-3 gånger emellan.
 
Hans favoritperson är helt klart Michelle - han blir så himla glad av att se henne! Å hon också för den delen <3 
 
Han tar väldigt bra grepp om saker och använder tummen och pekfingret väldigt bra. Det gjorde han förra månaden också. Han är väldigt intresserad av allt och ibland har Michelle svårt att dela med sig men oftast låter hon honom låna hennes saker med och ger honom leksaker att titta, känna och smaka på. Han stoppar allt i munnen!
 
Han älskar att se sig själv i spegeln och blir väldigt glad av det - så härligt att se :)
 
I vissa lägen tycker jag att det ser ut som att hans ögonfärg har börjat skifta mot grönt.
 
Jag tycker att det är supermysigt att han växer och lär sig nya saker och är med mer och mer. Kommer bli så otroligt mysigt när han blir lite större och mer på samma nivå som Michelle med lekar osv. Samtidigt tycker jag att det är lite sorgligt hur snabbt allt går - han är ju min lilla bebis och jag skulle vilja ha honom så här föralltid! <3
 

Newbie

I fredags blev det en tur in till Linköping för att främst träffa Jaqueline - alltid lika mysigt när hon är hemma från Uppsala! :) Vi tog en fika och sen en liten tur på stan. Äntligen hade jag möjlighet att använda mitt presentkort på Önska - blev ett jättefint serveringsfat samt en liten matchande skål :)
Å självklart en del från KappAhl - Älskar när de kör 3 för 2! Var däremot ganska utplockat så jag kompletterade lite från Tornby också sen.
 
 
Michelle tycker så mycket om Jaqueline! <3 Å Michelle snappar upp så snabbt på grejjer vi gör just nu så jag vet inte hur många av dessa klänningar hon la upp på vagnen.. Vilken tur att hon åtminstone fick en sån ;)
 
 
Kommande höstoutfit :)
 
 
Mössor och ponchon kan Michelle ha nu, resten är till växa-garderoben :) Å ryggsäcken - hur underbar? <3
Diademet tyckte Michelle så mycket om så jag kunde inte låta bli! Får se om hon kanske får ha det på sin halvmosters födelsedag på lördag! :)
 
 
Å lite till Arvid - hade önskat att jag hittat mer!
Ska kika på Mjölbys KappAhl också nåt i veckan - se om de har lite mer favoriter kvar! :)
 
Tack Jaqueline för en helmysig dag! <3
RSS 2.0