BVC - Michelle & Arvid

Finns så mycket jag vill hinna skriva om men tiden.. Nu är jag inne på min andra vecka utan Martin hemma och har alltså två små att ta hand om själv. Oftast går det faktiskt väldigt bra och ibland mindre bra.. Jag inser ju att jag inte alltid kan ha två nöjda barn samtidigt men igår kväll hade jag riktigt fullt upp!
M var ju ledig men var iväg runt 14 till 20.30 och vi hade inga matlådor i kylen som jag annars brukar värma till mig och Michelle - supersmidigt när man är ensam. När jag hade tänkt börja med maten runt 18 så vaknade Arvid och ville ha mat och närhet så klockan hann nästan bli 19.30 när maten snart var klar. Men då började Arvid skrika massor och Michelle skulle ställa sig upp i stolen hela tiden och jag stressade klart med maten och tog upp Arvid. Han ville inte äta utan bara ha närhet så han fick vara i famnen medan vi åt. När vi nästan var klara skulle Arvid kräkas på min tröja och mitt hår. Jag la ner honom i moseskorgen (Btw, VÄLDIGT SMIDIG. Måste bli ett inlägg om den) och började torka av mig och slänga av mig tröjan så fick gå runt i bh och Michelle blev klar och skulle ställa sig upp i stolen. Jag lyfte ner henne och torkade av henne och Arvid började skrika massor igen. Fick ta honom och Michelle skulle då klättra upp på bordet. Var tvungen att lägga ner honom igen och lyfta ner Michelle. Var omöjligt för mig att ens hinna äta upp!
Sen gick vi upp och jag skulle fixa iordning Michelle för nattning vilket var svårt då Arvid fortfarande skrek som en tok. När jag började få honom lugn så hade Michelle klättrat upp på skrivbordsstolen och ramlat ner. Hon slog sig inte men gnällde lite och ville ha uppmärksamhet så fick ta henne och krama om en stund. La mig i sängen och försökte få Arvid lugn genom att sjunga och försöka ge honom nappen. Å när han för första gången tog den skulle ju självklart Michelle ta den ifrån honom.. Så börjades skrik och gnäll från båda.. snart så kom Martin hem lagom tills båda lugnat ner sig. Haha, ibland önskar man att man kunde dela på sig eller nåt ;)
 
Annars idag hade vi kontroller på BVC för båda barnen. Arvid sov när vi kom dit så vi började med Michelle. Hon hade gått upp en hel del sen förra gången - märks att någon varit hemma och ger halva sin frukost och mat till Michelle så fort hon pekar att hon vill ha ;)
Nu glömde vi att fylla i hennes kort men hon hade nästan gått upp 1 kg, nu vägde hon ungefär 10,5 kg. Ska fråga om det nästa gång vi är där för exakta siffror men hon var 79 cm iaf. Börjar bli stor! :)
Å så fick hon vaccination och det gick hur bra som helst! Hon satt lugnt i mitt knä och gjorde inte ett ljud. Efter att BVC-sköterskan hade satt på plåstret såg hon glad ut och pekade på det. Sköterskan hade aldrig varit med om det tidigare sa hon. 
Efter att jag hade klätt på Michelle var det Arvids tur och han hade också växt en del - Nu vägde han 4530 gram och mätte 55,7 cm och huvudomfånget var 38,5 cm. Han är ju 25 dagar och när Michelle var 20 dagar vägde hon 4150 gram och var 54,5 cm och huvudomfånget var 37,5 cm. Lite skillnad!
Självklart är alla barn olika men det är ändå kul att jämföra lite :)
 
 
 
 
 
 
 
Som jag älskar er <3Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0