Vecka 16 <3

 
Vecka 16 <3 Bilder på magen från 15+0 (v 16)
 
Egna tankar om föregående vecka: Foglossningen gör sig mer och mer märkbar. Det gör så ont i höfter, bäcken, ljumskar, lår och rumpa! Jag har läst lite om hur man kan lindra och förebygga det men ska absolut läsa på mer. Har hört att stödbälte ska vara bra så får kolla lite på det också. Har ni några tips?
 
Annars har aptiten kommit tillbaka vilket är jätteskönt. Å något som är helt underbart! Har känt en hel del rörelser och småsparkar. Så mysigt! Känner nu också, *thihii* :)
Var ju lite osäker om det verkligen var rörelser innan då jag tyckte det var så himla tidigt men under hela veckan har jag känt små små små sparkar. Känns liksom lite puffigt, pirrigt och kittlande. Michelle kände jag ju sprattel från v 17 och de riktiga sparkarna kom v 23. Då kunde man känna dem utanpå också men det kan man inte än med den här lilla. Längtar tills de blir lite starkare så Martin får känna <3
 
Andra graviditetstecken är ju att brösten börjat bli stora igen.. och riktigt ömma. Mjölken hann aldrig sluta emellan så det har jag fortfarande lite kvar. Men jag gick ändå ner till en pinsamt liten bh-storlek efter amningen. Från att ha haft D och till och med E!! - Gick jag ner till en storlek som jag nog inte haft sen jag var 11-12 år. B! Som "tur" eftersom jag snabbt blev gravid efter amningen fick jag snabbt tillbaka mina C igen.. men nu börjar gravid D-na komma tillbaka. Så får kolla efter några nya bh:ar tror jag :)
 
Å så har jag känt lite sammandragningar några gånger och mått rätt illa när de kommit.. Flashback från förlossningen?
 
Idag ringde jag förresten jobbet också och talade om att jag var gravid igen. Martin och jag tog beslutet om att jag lika gärna kunde fortsätta vara hemma och inte jobba emmellan. Det skulle bli så krångligt och onödigt att skola in Michelle på dagis för att vara där knappt 2 månader. Dessutom hade jag varit tvungen att ta 2-3 veckors semester för att skola in henne och alltså bara kunnat jobba ungefär 1,5 månad. Ett annat val vi funderade på var om jag skulle fortsätta jobba kväll under den korta tiden så att vi skulle kunna bytas av på eftermiddagen. Men att ta hand om Michelle från ca 7-16 som faktiskt fortfarande är väldigt liten, jobba till ca 23-24 och komma hem och försöka sova direkt. Kanske vakna någon gång med Michelle och antagligen kissa minst en gång per natt då jag också skulle vara ganska höggravid. Det funkar inte...
Hur som helst, jag pratade med två olika chefer och de förstod mig helt. Kändes dock något konstigt att prata med dem då jag inte känner någon av dem. Det är så mycket som har ändrats på jobbet och många nya chefer. Jag ska träffa en annan chef/driftledare och alltså ingen jag pratade med nu nästa vecka och gå igenom ansökan till graviditetspenning och sånt. Ska bli lite kul att gå tillbaka och antagligen träffa lite kollegor och bli skönt att få ansökningarna gjorda :)
 
Babyhjälp tog jag texter från förut när jag skrev om Bebisen och om Kroppen. Men förra veckan handlade kroppen typ bara om munnen och tänderna.. hur mycket text som helst om det... Nej, jag ska byta ställe att ta texter ifrån. 1177 tycker jag verkar bra - Jag kör på det! :)
 
Bebisen: 
Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Fostret har gott om plats att röra sig i magen.
 
Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som om du ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från omgivande hjärta och tarmar. 
 
I gravidkroppen: 
Många gravida känner sig nu piggare och illamåendet kan ha försvunnit. Vissa som varit gravida tidigare kan känna barnets rörelser, som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till, lätt att blanda ihop med gaser och tarmrörelser.
 
Magen fortsätter att växa. Hjärtat pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan leda till andfåddhet.En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Att undvika större måltider, mycket dryck sent på kvällen samt starkt kryddad och fet mat kan hjälpa.
 
Bäckenlederna mjukas upp hos alla gravida. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Prata gärna med en barnmorska om besvären.

Michelle 11 månader <3

 
Michelle 11 månader <3
 
Har precis nattat Michelle och sitter här framför datorn med thé och idol i bakrunden. Martin har åkt iväg till sommarstugan i västkusten för hummerfiske i helgen. Å jag känner mig helt slut! Har så himla ont pga foglossningen, det blir bara värre :/ Å Michelle är fortfarande väldigt mammig. Hon är okej när man träffar släkt och vänner, lite blyg från början men sen kan hon vara med och leka med dem också. Men när det bara är jag och Martin är det bara mig som gäller just nu och har varit så ett bra tag nu.. Det är jättemys så förstå mig inte fel, men lite avlastning kan man ju behöva också.
Speciellt när man knappt kan göra något utan att ha henne klättrandes på benet eller sätta sig ner en stund vilket jag verkligen kan behöva av den här smärtan som kommer ibland! 
 
Tyvärr var det ingen BVC nu, utan det blir vid 12 månader samt en läkarkontroll. Har dock inte fått någon tid än.. helknas. Å har haft så mycket att göra och tänka på att jag helt glömde bort att Michelle blev 11 månader idag. Jag vill ju ha längd och vikt till babyboken liksom! Vikten får jag försöka ta på vår våg men svårt att mäta henne själv så det får jag väl ta på söndag när älskling kommer hem. :)
 
Å tänk, om 31 dagar fyller Michelle 1 år! Tänk att det snart har gått ett helt år! Så svårt att förstå.. Får börja planera typ.. nu. Haha! :) <3
 
RSS 2.0